Jaké jsou organizace spojené s dobrovolnictvím?

Obsah

Jaké jsou organizace spojené s dobrovolnictvím?

Jaké jsou organizace spojené s dobrovolnictvím?

V ČR mezi nejrozšířenější a nejstarší organizace spojené s dobrovolnictvím patří: 1 sbory dobrovolných hasičů (zasahují v případě požáru nebo živelních katastrof bez nároku na odměnu); 2 Český červený kříž (jeho členové jsou v případě potřeby připraveni poskytnout první pomoc) 3 různé neziskové organizace působící v oblasti sociálních či zdravotnických služeb More ...

Jak odjet do zahraničí jako dobrovolník?

Odjet do zahraničí jako dobrovolník je velmi výhodným způsobem, jak si zajistit zlepšení svých jazykových schopností a získat cenné zkušenosti. Na rozdíl od studijního nebo jazykového pobytu platíte mnohem méně peněz. Většinou se jedná o drobný jednorázový poplatek zprostředkující agentuře a zaplacení letenky.

Jak vešel v platnost zákon o dobrovolnické službě?

V roce 2003 vešel v platnost zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002, Sb. Nejde o zákon, který by se snažil vymezit druhy dobrovolnické služby nebo něco zakázat, ale který dává dobrovolnickým organizacím, které spadají do definice dobrovolnictví v tomto zákoně, možnost zažádat o akreditaci a dostat tak dotace od státu.

Související příspěvky: