Jak se křečové žíly zdobí?

Obsah

Jak se křečové žíly zdobí?

Jak se křečové žíly zdobí?

Křečové žíly „zdobí“ nejčastěji nohy v oblasti lýtek a vysílají tak zprávu, že žíly na tom nejsou nejlíp a potřebují zpevnit. Možná jste už po operaci, možná se chystáte, možná se vám varixy, jak se křečovým žilám odborně říká, teprve začínají objevovat nebo to podle unavených nohou či pravidelných křečí vypadá, že se k tomu chystají.

Co jsou křečové žíly?

Křečové žíly jsou chronickým onemocněním dolních končetin. Jsou způsobeny poruchou cesty žilní krve zpět k srdci. Během této cesty žíly musejí bojovat s gravitací – zdravé žíly jsou vybaveny tak, aby zabraňovaly zpětnému toku krve, nezdravé to nedokážou.

Křečové žíly jsou onemocněním dolních končetin?

Křečové žíly jsou chronickým onemocněním dolních končetin. Jsou způsobeny poruchou cesty žilní krve zpět k srdci. Během této cesty žíly musejí bojovat s gravitací – zdravé žíly jsou vybaveny tak, aby zabraňovaly zpětnému toku krve, nezdravé to nedokážou. Křečové žíly se nejčastěji objevují na dolních končetinách.

Jaké jsou léčba křečovými žilami?

Součástí léčby je i podávání léků, takzvaných venofarmak, jejichž smyslem je zpevnění žilních stěn. Bylinky. Pomoc s křečovými žilami najdete i mezi bylinkami. Vhodné jsou čaje na posílení žil. Například směs 40 g kořene anděliky lékařské, 30 g krušinové kůry, 20 g komonice lékařské, 10 g kořene hořce ...

Související příspěvky: