Jaká je výchova německého ovčáka?

Obsah

Jaká je výchova německého ovčáka?

Jaká je výchova německého ovčáka?

Jediné co může psovod ovlivnit je výchova a výcvik. Výchova začíná ihned po převzetí štěněte. Důležité je nezapomenout, že štěně německého ovčáka vychováváte de facto nonstop, stejně jako dítě. Dobrým výcvikem špatnou výchovu psa nezachráníte. Koupit fenu nebo psa německého ovčáka?

Co je německý ovčák?

Německý ovčák je pes střední velikosti, s hrdým postojem a sportovní postavou, která vzbuzuje respekt.Typická je zkosená linie zad, zakončená dlouhým, huňatým ocasem svěšeným dolů. Hlavu zdobí dlouhý čumák,vysoko nasazené rovné uši a pozorný, zvídavý výraz. Oči mandlového tvaru mívají tmavohnědý odstín.

Jaké jsou předpoklady německého ovčáka?

Psi německého ovčáka bývají dominatnější, cílevědomější a paličatější. Pes v praxi lépe jedná na vlastní pěst, resp. je více samostatný. Na druhou stranu jsou všechny výše zmíněné předpoklady jen teoretické a vždy neplatí. Vše lze usměrnit správnou výchovou a výcvikem.

Co se týče plemene německého ovčáka?

Feny bývají podřízenější, snadněji cvičitelné, jsou menší svoji výškou i mohutností. Psi německého ovčáka bývají dominatnější, cílevědomější a paličatější. Pes v praxi lépe jedná na vlastní pěst, resp. je více samostatný. Na druhou stranu jsou všechny výše zmíněné předpoklady jen teoretické a vždy neplatí.

Související příspěvky: