Jaká je kapacita rozběhového kondenzátoru?

Obsah

Jaká je kapacita rozběhového kondenzátoru?

Jaká je kapacita rozběhového kondenzátoru?

Kapacita rozběhového a běhového kondenzátoru se bude asi lišit. Motor, který jsem rozbíhal 20 let tlačítkem, mi shořel při trvalém zapojení kondenzátoru pro jednofázové motory. Potřepání rukou elektrickým proudem není vůbec přátelské. Re: Poradíte mi prosím vzoreček k výpočtu kapacity rozběhového kondenzátoru?

Jak opravit kondenzátor motoru?

Navštivte některého elektrikáře ve svém okolí a on vám jistě rád kondenzátor a celý motor přezkouší. Navíc, závada nemusí být jen v kondenzátoru (i když ta bývá nejčastější), vadný může být také odstředivý kontakt, který u některých typů motorů kondenzátor po rozběhu odpojuje a samozřejmě také rozběhové vinutí.

Může to být závada v kondenzátoru?

Navíc, závada nemusí být jen v kondenzátoru (i když ta bývá nejčastější), vadný může být také odstředivý kontakt, který u některých typů motorů kondenzátor po rozběhu odpojuje a samozřejmě také rozběhové vinutí. Nakonec jedno upozornění: kondenzátor může zůstat delší dobu po odpojení zařízení od sítě nabitý a dát ránu!

Potřebujete mi spočítat kapacitu kondenzátoru?

Poradíte mi prosím vzoreček k výpočtu kapacity rozběhového kondenzátoru? Potřebuji spočítat capacitu kondenzátoru pro třífázový asynchronní motor o příkonu 1,5 kW pro běh na 1 fázi o napětí 230 V a nemůžu ten vzoreček nikde najít.

Související příspěvky: