Kdy se rostlina zničit může?

Obsah

Kdy se rostlina zničit může?

Kdy se rostlina zničit může?

Patří k nejodolnějším pokojovým rostlinám, snáší stín i plné slunce, sucho i pravidelnou zálivku. Zničit ji může jen trvalé přemokření při nízkých teplotách v době vegetačního klidu, pak dochází k hnilobě kořenů. Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování téhle rostliny původem z Číny je stinné a klidné místo.

Proč začne rostlina vypadat nezdravě?

Pokud začne rostlina vypadat nezdravě, napadne nás hned, že za to může nějaký škůdce či choroba. Ale bývá tomu tak jen zřídka. Většinou jsou příčinou nesprávné podmínky a postup při pěstování. Tyto chyby lze napravit, pokud se nejedná o skutečně velmi náročnou rostlinu.

Proč je rostlina vhodná pro začátečníky?

Je tedy zvyklá na světlo, nikoliv však na přímé slunce. A přesně takové stanoviště potřebuje i u vás doma, sluneční paprsky ji naopak poškodí. Přizpůsobivost této rostliny ji dělá obzvlášť populární. Snadno se množí, snáší téměř jakékoliv zacházení, a je tedy vhodná pro začátečníky.

Které rostliny potřebujete teplo?

Rostliny nemají rády přímé slunce, ale ani tmu. Světlé místo z dosahu slunečních paprsků je ideální. Kromě toho rostlina potřebuje teplo, teplota v místnosti nesmí klesnout pod 18 stupňů. Mezi bromélie patří i ananas. Pokud často zapomínáte své rostliny zalévat, zvolte jednu z těch, které nepotřebují skoro žádnou péči.

Související příspěvky: