Co je ovoce avokádo?

Obsah

Co je ovoce avokádo?

Co je ovoce avokádo?

Avokádo je poměrně ojedinělý druh ovoce. Obsahuje bezmála 20 vitamínů a minerálních látek v každé porci. Má nízký obsah cukru, obsahuje vlákninu a pomáhá udržovat pocit sytosti delší dobu. Avokádo však má mnohem více skvělých účinků na zdraví.

Jak velké je avokádo?

Některé druhy váží pouhých 220 gramů a jiné třeba i 1,4 kg. Avokádo je velmi výživné a obsahuje širokou škálu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a prvky jako draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor.

Jak jsou konzumenti avokáda zdravější?

Vědci analyzovali data 17 567 účastníků průzkumu NHANES v USA a zjistili, že konzumenti avokáda jsou mnohem zdravější, než lidé, kteří avokádo nejí. Příznivci avokáda měli mnohem vyšší příjem živin, vážili méně, měli nižší BMI i výrazně méně břišního tuku. Zároveň měli i více zdravého HDL cholesterolu.

Jak začít pěstování avokáda?

Pěstování avokáda 1 Vyjměte pecku z avokáda a omyjte ji 2 Semínko otočte špičkou nahoru a malým znamínkem dolů 3 po obvodu (zhruba v polovině) semínka zapíchejte 3 – 4 párátka 4 položte semínko (špičkou nahoru) do horní části sklenice nebo kelímku tak, aby párátka přesahovala její strany 5 sklenici až po párátka naplňte vodou a její hladinu udžujte 6 klíčení trvá 2 – 8 týdnů More ...

Související příspěvky: