Jaké napětí by měl alternátor dodávat?

Obsah

Jaké napětí by měl alternátor dodávat?

Jaké napětí by měl alternátor dodávat?

Alternátor by měl dodávat napětí v rozmezí od 13,8 do 14,4 V, případně u starších automobilů vyšší napětí okolo 14,6 V. Pokud za těchto podmínek alternátor nevykazuje deklarované napětí, je nutné ho z automobilu demontovat a nechat zkontrolovat v servisu.

Co jsou příčiny vadného alternátoru?

Nejčastějšími příčinami vadného alternátoru jsou: 1 poškození přívodních kabelů, elektrických kontaktů nebo špatné ukostření 2 opotřebení řemenu, který způsobuje omezený náhon alternátoru 3 poškození při startování za pomocí startovacích kabelů More ...

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Kdo se zamýšlí nad závadami alternátorů?

Dnešní díl se zamýšlí nad závadami alternátorů, čímž ukončíme seriál plný zajímavých informací o autoelektrice psaný laickou formou, užitečný nejen pro kutily, ale věříme, že i pro profesionální autoelektrikáře.

Související příspěvky: