Jak vybrat jabloní do zahrady?

Obsah

Jak vybrat jabloní do zahrady?

Jak vybrat jabloní do zahrady?

Prodej jabloní je nemyslitelný, pokud neznáte podnož koupeného stromku. Podnož určuje, je-li jabloň vhodná do zahrady, na terasu nebo do velkého sadu. V našem eshopu je u každého stromku jeho podnož zřetelně vyznačena. Zjistěte, jak velký strom vybrat do zahrady.

Kde se pěstuje jabloň?

Jabloň 'Čistecké lahůdkové' Česká odrůda, nalezená v Čisté u Rakovníka jako pupenová mutece kanadské odrůdy Princezna Luiza (vyšlechtěna v Ontariu 1860). Oblíbená česká odrůda,dřívě pěstovaná i intenzivně. Plody jsou střeně velké až velké s karmínovým líčekm.

Jaké jsou odrůdy jabloně?

Jabloně – staré odrůdy Jabloň 'Boskoopské červené ("koženáč")' Pozdně zimní německá odrůda ze začátku 20. století, náhodná barevná mutace původní odrůdy Boskoopské. Plody velké, žlutohnědé až červené barvy.

Kdo je rod jabloň?

Jabloň (Malus) je rod opadavých listnatých stromů z čeledi růžovitých, patří mezi jádroviny. Jabloně široce pěstované pro plody zvané jablka jsou označovány jako taxonomický druh jabloň domácí, na křížení současných odrůd se ovšem podílelo více druhů rodu jabloň. Jabloň je cizosprašný strom.

Související příspěvky: