Jaká je hodnota solární elektrárny?

Obsah

Jaká je hodnota solární elektrárny?

Jaká je hodnota solární elektrárny?

Přidanou hodnotou solární elektrárny je to, že chrání životní prostředí. Elektrárna o výkonu 1 kW ušetří ročně asi 900 kg emisí CO 2. A ocenit můžete také větší energetickou nezávislost svého domu. Solární energie je rychle se rozvíjejícím oborem. Kvalita fotovoltaických panelů neustále stoupá.

Jak namontovat solární panely na střechu?

Solární panely lze namontovat na jakýkoliv typ střechy včetně té ploché. Trh navíc disponuje celou řadou možností upevnění panelů, a proto nebývá překážkou ani druh střešní krytiny.

Proč jsou solární panely nejefektivnější?

Solární panely logicky nejefektivněji pracují, když na ně míří přímé sluneční záření. Čím více je obloha zamračená, tím nižší je jejich výkon. A protože se Česko nenachází zrovna pod rovníkem, jsou pro místní počasí typické výkyvy, které se projeví i v kolísajícím množství generované energie.

Co je cena solárního panelu?

Zatímco dříve se nejvíce prodávaly solární panely o výkonu 210 kWp, dnes běžně koupíte fotovoltaické panely s výkonem 270 kWp – tedy skoro o třetinu vyšším. Cena takového panelu se pohybuje okolo 3100 Kč, což byl před lety také nemyslitené. Intenzita slunečního záření.

Související příspěvky: