Jaké dokumenty musíte předložit k získání důchodu?

Obsah

Jaké dokumenty musíte předložit k získání důchodu?

Jaké dokumenty musíte předložit k získání důchodu?

Doporučujeme, abyste se o způsobu nárokování svých důchodových práv informovali nejméně 6 měsíců před odchodem do penze, protože získání důchodu z několika zemí může být zdlouhavé. Dokumenty, které k získání penze musíte předložit, se v jednotlivých zemích liší. Obvykle musíte poskytnout své bankovní údaje a nějaký osobní doklad totožnosti.

Jak funguje americký důchodový systém?

Padne-li pár takových otázek a komentářů, znamená to, že odpovědi na dotazy jak funguje americký důchodový systém by mohly zajímat více lidí. V posledním díle miniseriálu „Přátelé se mě ptají“ popíšu z pohledu zaměstnance v soukromém sektoru, jak se lidé zabezpečují na důchod. Státní důchod.

Jaké jsou začátky pobírání důchodu?

Proto je důležité si ve všech zemích, kde jste pracovali, dopředu zjistit, co by se stalo, kdybyste začátek pobírání důchodu změnili. Pokud začnete jednu penzi pobírat dříve než druhou, může to mít vliv na celkovou výši vašeho důchodu. Další informace vám poskytne příslušný úřad v zemi, kde bydlíte, nebo v zemích, kde jste pracovali.

Kdy obdržíte starobní důchod?

Nakonec tedy Jana obdrží starobní důchod ve výši 1 400 eur. Každá země, ve které máte nárok na penzi, většinou vyplácí odpovídající částku na bankovní účet v zemi vašeho bydliště (pokud tedy bydlíte v EU ).

Související příspěvky: