Co jsou skořápky ptačích vajec?

Obsah

Co jsou skořápky ptačích vajec?

Co jsou skořápky ptačích vajec?

Skořápky ptačích vajec jsou totiž tvořeny uhličitanem vápenatým, který dobře poslouží ptákům. Ale nejen jim. Tato živina svědčí i lidským kostem, které pomáhá udržet pevné a zdravé.

Můžete rozdrcené skořápky v prášku proměnit na vápenatá mýdla?

Rozdrcené skořápky můžete přidávat do svého oblíbeného nápoje či smíchat s jídlem. Prášek je ale nutné brát s potravinami, které neobsahují tuk, například med, suchý chléb a podobně, protože tuky by mohly minerály v prášku proměnit na nestravitelná vápenatá mýdla.

Proč použít vaječné skořápky do krmiva?

Přidejte rozdrcené vaječné skořápky do jejich krmiva, aby i oni dostali vápník nezbytný pro zdravé kosti. Nicméně i v tomto případě musíte skořápky sterilizovat v troubě, abyste zabránili otravě z jídla. Káva zakyseluje lidský organismus, ve kterém má panovat zásadité prostředí. Jenomže mnoho lidí si den bez šálku kávy vůbec nedokáže představit.

Proč jsou vaječné skořápky zdravé?

Jak už jsme řekli, vaječné skořápky jsou bohaté na vápník, což je minerál, který omezuje vznik kostních onemocnění a bolesti kloubů. Výzkum dokonce ukazuje, že pravidelná konzumace vápníku minimalizuje bolest z osteoartrózy. Tato živina také udržuje klouby zdravé a zlepšuje pohyblivost.

Související příspěvky: