Jak se zchladit v bazénu?

Obsah

Jak se zchladit v bazénu?

Jak se zchladit v bazénu?

Sluníčko letos ukazuje svou sílu, teploty se už několik týdnů šplhají vysoko nad třicítku. Ideálním řešením je zchladit se v bazénu. A v tom je právě někdy kámen úrazu. Právě vysoké teploty podporují růst řas a množení bakterií, které vám mohou vodu rychle zkalit, a zkazit vám tak radost z koupání.

Jak se zbavit zákalů v bazénu?

Během této doby, kdy voda stojí, se zbytky vytvořených vloček usadí na dně bazénu, odkud je pak možné je vysát do odpadu. Jako prevence vzniku zákalů a usazenin se používají stabilizující přípravky, které sice z vody problematické minerály (vápník, hořčík, měď, železo a mangan) neodstraní, ale zabrání jim tvořit zákaly a usazeniny. 4.

Jaké jsou výhody nafukovacích bazénů?

Právě vysoké teploty podporují růst řas a množení bakterií, které vám mohou vodu rychle zkalit, a zkazit vám tak radost z koupání. 1. Vůbec nezáleží na tom, zda máte "jen" samonosný nafukovací nadzemní bazén nebo jste si pořídili větší, zapuštěný do země. Stačí, když na pár dnů odjedete, a po návratu vás čeká nepříjemné překvapení.

Proč je voda v bazénu zelená?

Voda v bazénu připomíná spíš než křišťálovou studánku rybník plný žabince. Je zelená, hnědá, nažloutlá nebo prostě odporně zakalená. Co teď s tím? Možná vás zklameme, ale v takovém případě se bez chemie opravdu neobejdete.

Související příspěvky: