Kdo je netopýr vodní?

Obsah

Kdo je netopýr vodní?

Kdo je netopýr vodní?

Netopýr vodní je jedním z mála druhů, jejichž početnost naopak vzrůstala. Eutrofizace povrchových vod se totiž odrazila ve zvýšeném výskytu menšího vodního hmyzu, zejména komárů a pakomárů, kterými se hlavně živí. Za noc jich jeden netopýr uloví až 200.

Co jsou netopýři zač?

Co jsou netopýři zač? Netopýři jsou zajímaví a sympatičtí živočichové, kteří patří mezi savce. Létání jim umožňuje kožní blána napnutá mezi prodlouženými prsty předních končetin (kromě palce), záprstními kůstkami, boky těla, zadními končetinami a ocasem.

Kdy se netopýry vyplácí?

Zimní odpočinek se netopýrům "vyplácí" - ve srovnání s jinými stejně velkými nehibernujícími savci se dožívají mnohem vyššího věku. Průměrné stáří se pohybuje mezi 5- 10 roky, ale rekordní zpětné nálezy přesahují i 30 let.

Jak zjistit výskyt netopýrů v zimním období?

Výskyt netopýrů lze určit pozorováním výletové aktivity s pomocí ultrazvukových detektorů, u některých druhů také na základě dobře slyšitelných hlasových projevů zejména ve večerních hodinách před jejich výletem z úkrytu. V zimním období je však určení výskytu netopýrů velmi obtížné a úspěch je pravděpodobnější v teplejších dnech.

Související příspěvky: