Kde je paprika k dostání?

Obsah

Kde je paprika k dostání?

Kde je paprika k dostání?

Paprika obsahuje vitamín C, karotenoidy, mastné kyseliny a také působí jako prevence proti kornatění cév. Jen v Čechách je k dostání kolem sedmdesáti různých druhů a patří mezi nejvíce pěstovanou zeleninu.

Kdy pěstovat papriku?

V první řadě by každý měl posoudit podmínky, ve kterých bude papriku pěstovat. Mnoho odrůd vyžaduje teplo, takže pokud nemáte k dispozici skleník, fóliovník nebo nežijete v teplé oblasti, je lepší zůstat u polních odrůd. Odrůdy se silnou dužinou jsou vhodné do teplých podmínek, ty slabostěnné zase do těch venkovních.

Jak pěstovat jablíčková paprika?

Jedna je sladká a druhá pálivá. Obě odrůdy se pěstují jako ostatní zeleninové papriky, můžete je pěstovat ve skleníku i fóliovém krytu, na záhřevných lokalitách i venku. JABLINA F1 je poloraná sladká jablíčková paprika v technické zralosti s krémově bílými, ploše kulovitými plody se silnou stěnou.

Jak pěstovat papriku ze semen?

Využívají se jako extrémně dobré a pálivé koření. Paprika roční (Capsicum annuum) pochází ze Střední Ameriky a je poměrně náročná na pěstování, hlavně na vláhu, teplo a živiny. Nevadí, pokud nemáme k dispozici zahradu, papriky si můžeme v klidu pěstovat i na balkoně. Papriku začněte pěstovat ze semen již od konce února.

Související příspěvky: