Co jsou příznaky vztekliny?

Obsah

Co jsou příznaky vztekliny?

Co jsou příznaky vztekliny?

Vzteklina 1 Příznaky vztekliny. Počáteční příznaky jsou nespecifické bolesti, neobvyklé brnění a pálení v místě poranění. ... 2 Inkubační doba. Inkubační doba je 1 týden až jeden rok, většinou od jednoho do tří měsíců, záleží na tom, jak daleko od hlavy byl napadený kousnut. 3 Léčba vztekliny. Máte-li podezření na nákazu, je nutné okamžitě navštívit lékaře. Ten ránu ošetří a vydezinfikuje. Poté je aplikována očkovací vakcína proti vzteklině.

Co jsou typické příznaky vztekliny běžného?

Výše popsané jsou typické příznaky průběhu vztekliny běžného u většiny zvířat, kromě toho však vzteklina může probíhat jako tzv.: 1 Tichá forma – excitační stádium chybí, nebo je nevýrazné, převládá deprese a paralýza. 2 Atypická forma – chronický průběh, hubnutí, atrofie svalstva, zánět žaludku a střev. 3 Abortivní forma – zcela výjimečně, uzdravení zvířete bez jakýchkoliv... More ...

Co je virové onemocnění vztekliny?

Vzteklina (též rabies, běsnění, lyssa) je akutní virové onemocnění centrálního nervového systému všech teplokrevných živočichů včetně lidí. Virus vztekliny se přenáší slinami, tedy v praxi nejčastěji pokousáním. Nemoc se projevuje změnami chování, zvýšenou dráždivostí, agresivitou, parézami a paralýzami. Jakmile nemoc propukne, končí vždy smrtelně.

Související příspěvky: