Jaké jsou pochoutky z kukuřičného zrna?

Obsah

Jaké jsou pochoutky z kukuřičného zrna?

Jaké jsou pochoutky z kukuřičného zrna?

Žádanou pochoutkou jsou také tzv. pukance (pop corn), vyráběné z kukuřice pukancové. Z kukuřičného zrna se vyrábí alkohol, škrob, invertní cukr a z klíčků se získává kukuřičný olej. Jako krmivo je kukuřičné zrno vhodné pro všechny druhy hospodářských zvířat, hlavně pro výkrmové kategorie.

K čemu se používá kukuřičné zrno?

Využívá se i pro tzv. dělenou sklizeň (CCM a LKS siláže a konzervaci vlhkého zrna). Zbylých 10 % tvoří kukuřice na zrno. Kukuřičné zrno se využívá v potravinářství, pro krmení hospodářských zvířat a pro průmyslové zpracování.

Jak se vyrábí kukuřičné zrno?

Z kukuřičného zrna se vyrábí alkohol, škrob, invertní cukr a z klíčků se získává kukuřičný olej. Jako krmivo je kukuřičné zrno vhodné pro všechny druhy hospodářských zvířat, hlavně pro výkrmové kategorie. Kukuřičné zrno má ze všech obilovin nejvyšší energetickou hodnotu.

Kde se pěstuje kukuřice?

Význam a složení zrna: Kukuřice je u nás nejvýznamnější jednoletou pícninou. Asi 90 % kukuřice se pěstuje na siláž, která v současnosti představuje hlavní energetickou složku objemných krmiv pro skot. Využívá se i pro tzv. dělenou sklizeň (CCM a LKS siláže a konzervaci vlhkého zrna).

Související příspěvky: