Kdy hovořit o nedostatku železa?

Obsah

Kdy hovořit o nedostatku železa?

Kdy hovořit o nedostatku železa?

O nedostatku železa hovoříme v případě, kdy zásoby železa v organizmu poklesnou pod normální hodnoty, což se projevuje řadou příznaků, jako je například únava nebo motání hlavy. Kdy vyhledat lékaře? Železo je prvek, který je pro správné fungování lidského organizmu životně důležitý.

Jaké jsou příčiny nedostatku železa v krve?

Nitrožilní podání železa je často nutné také při velkých ztrátách krve v důsledku zranění. V nejzávažnějších případech je nutné pacientovi podávat i krev, formou transfúze. Pokud je příčinou nedostatku železa vnitřní krvácení, může být nutná operace na zastavení krvácení.

Jaké jsou příznaky nedostatku hořčíku?

Mezi některé časté příznaky nedostatku hořčíku patří necitlivost a brnění, svalové křeče a poruchy srdečního rytmu. Nejvíce je nedostatek hořčíku spojen s vysokým krevním tlakem, cukrovkou, srdečními chorobami, astmatem, nespavostí, migrénami, úzkostí, záchvaty paniky, fibromyalgii a chronickými bolestmi zad.

Jaké jsou příznaky nedostatku železa?

Příznaky nedostatku železa se značně liší, podle závažnosti onemocnění a také na základě celkového zdravotního stavu postižené osoby. U mírných až středně závažných forem nedostatku železa se často nemusí objevit žádné příznaky.

Související příspěvky: