Jaké jsou typy válcových vrtáků?

Obsah

Jaké jsou typy válcových vrtáků?

Jaké jsou typy válcových vrtáků?

Základní typy (podle tvaru) 1 válcový (se šroubovitými drážkami) – běžné válcové otvory 2 stupňovitý vrták – k zhotovování více průměrů jedním nástrojem 3 středící vrták – navrtávák – k zhotovení středícího důlku 4 plochý (kopinatý) vrták – možno vyvrtat větší průměry, větší pevnost 5 oboustranný – používá se k nýtování 6 frézovací – k zhotovení jiných děr než jen kulatých 7 celistvé More ...

Jaké jsou vrtáky na děr?

Taktéž se vrtáky kupují jako jednotlivé kusy, ale je možné zakoupit celé sady vrtáků podle materiálu, do kterých s nimi bude vrtáno a podle velikosti děr.

Kde sehnat levné vrtáky?

Vrtáky se dají na trhu sehnat v několikeré kvalitě a upřímně, levné výrobky nebývají ty nejkvalitnější. Každý kutil i profesionál by si měl především uvědomit, zda si připlatí za vrták, který mu bude dobře sloužit dlouhou dobu, nebo zda si na každou dírku poběží koupit vrták nový.

Co se týče vrtáků?

Vrtáky mají tělo, stopku, za kterou se upínají do vrtačky, unášeč (není na každém vrtáku), krček, což je přechod mezi tělem a stopkou, šroubovitou drážku, hrot, fazetku (hrana drážky), jádro a žebro. Kopinatý - dnes se již téměř nepoužívá vzhledem ke své nedokonalosti a nepřesnému vrtání.

Související příspěvky: