Jak pěstovat rakytník?

Obsah

Jak pěstovat rakytník?

Jak pěstovat rakytník?

Rakytník: sklizeň je náročná a vyžaduje trpělivost. Zatímco pěstování rakytníku komplikované není, u sklizně se můžete pořádně zapotit. Rostlina má drobné plody s kratičkými stopkami, které hustě obrůstají větvičky s trny. Je tedy jasné, že k plodům se člověk hned tak nedostane.

Proč je rakytník důležitý pro naše zdraví?

Rakytník obsahuje obrovské množství vitamínu C, a v zimě se nám tak za naše úsilí odmění. Vlastností rakytníků využívalo tibetské, mongolské a indické lidové léčitelství po celé generace.

K čemu je rakytník užitečný?

Rakytník a léčivé účinky 1 Podpora imunitního systému. Imunita je nejdůležitější v tom, abychom se vyvarovali různých nemocí a dalších problémů. Právě rakytník posiluje obranyschopnost organismu, a to proti chorobám, infekcím i stresu. 2 Pozitivní vliv na zažívání. Klíčová je také podpora činnosti jater a slinivky, případně tvorby žluči a trávicích enzymů. Zároveň je důležitá i schopnost léčit žaludečních vředy. ... 3 Pomoc při léčbě rakoviny. Užívání rakytníku se doporučuje při ozařování rakoviny, přičemž dobře působí především při rakovině zažívací soustavy či děložního čípku. Navíc byly objeveny jeho celkové protinádorové účinky.

Související příspěvky: