Jak reaguje ibišek na zálivku?

Obsah

Jak reaguje ibišek na zálivku?

Jak reaguje ibišek na zálivku?

Citlivý je ibišek také na zálivku, která by měla být rovnoměrná. Na přelití i nedostatek vody rostlina reaguje svěšením listů. Zatímco po půstu se většinou vzpamatuje, v případě přelití listy bohužel obvykle opadají.

Jak vyvarovat ibišku z balkónové květiny?

Vyvarovat byste se měli hnojivům pro balkónové květiny, která by mohla ibišku uškodit. Pozornost věnujte hlavně obsahu fosforu, jehož vysoké množství může způsobit, že ibišku naroste mnoho jemných lístků, ale žádné květy. Protože je ibišek keř, svědčí mu pravidelný řez.

Co jsou účinky ibišku na zdraví člověka?

Ibišek v léčbě nemocí - účinky na zdraví člověka 1 Účinné látky v ibišku. Uvádí se, že 15 až 30 procent rostliny ibišku se skládá z rostlinných kyselin, včetně kyseliny... 2 Krevní tlak a ibišek. Ve studii publikované v roce 2004 bylo zjištěno, že vypitím několika šálku ibiškového čaje denně... 3 Vysoká hladina cholesterolu. Další z tradičních použití ibiškového čaje je... More ...

Kolik druhů ibišek je v přírodě?

Ibišků, které se přirozeně vyskytují v přírodě tropických a subtropických oblastí skoro po celém světě, je až tři sta druhů. Těch domestikovaných je jen pár. Do interiéru se hodí ibišek čínský, který se zde prodává nejčastěji. Zdobí ho obvykle sytě červené květy, ať už jednoduché nebo plné, s rovnými, zvlněnými nebo stříhanými okvětními lístky.

Související příspěvky: