Jak se používá Aloe vera v medicíně?

Obsah

Jak se používá Aloe vera v medicíně?

Jak se používá Aloe vera v medicíně?

Využívá se jak v medicíně, tak ke kosmetickým účelům. Listy aloe vera se skládají ze tří vrstev, příčemž gel, který je obsažen uvnitř rostliny, údajně obsahuje příznivé látky. Gel se nejčastěji používá v přípravcích pro péči o pleť, ale ve své surové přírodní formě je pro své zdravotní přínosy také konzumován.

Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Délka pro vnitřně užívané doplňky stravy s aloe vera gelem není stanovena. „Osobně bych doporučil užívat tak dva až tři týdny každý den podle dávkování doporučeného výrobcem. Poté udělat přestávku, minimálně dva týdny, a dle potřeby je pak možné se k užívání aloe vera gelu vrátit," radí Tomáš Arndt.

Co byste chtěli vyzkoušet při užívání aloe vera?

Pokud byste přece jenom chtěli vyzkoušet pozitivní účinky této rostliny při vnitřním užívání, navštivte raději kamennou lékárnu a poptejte se po gelu z aloe vera.

Zda se jedná o doplněk stravy s Aloe vera?

Při výběru přípravku s aloe vera si rozhodně dejte pozor na to, zda doplněk stravy obsahuje jen čistý aloe vera gel z vnitřku listu a že neobsahuje také zpracovanou kůru listů, která má již zmíněný silně projímavý účinek. To by měl výrobce jednoznačně deklarovat v popisu přípravku.

Související příspěvky: