Jak aplikovat kokosový olej na vlasy?

Obsah

Jak aplikovat kokosový olej na vlasy?

Jak aplikovat kokosový olej na vlasy?

Pokud můžete, doporučujeme aplikovat kokosový olej na vlasy večer a nechat ho působit přes noc. To přináší nejlepší výsledky. Na trhu existují také přírodní kondicionéry s obsahem kokosového oleje a dalšími rostlinnými výtažky, které vašim vlasům dodají zářivý lesk a zdravý vzhled.

Kde se kokosový olej používá?

V zemích Perského zálivu a na pobřeží Arabského či Rudého moře se kokosový olej používá jako jedlý olej či jako součást řady přírodních léčivých prostředků již odpradávna. A podle statistik roste spotřeba kokosového oleje všude na světě, zejména v USA a Evropě ( 1, 2 ).

Co jsou rostlinné přípravky na vlasy s kokosovým olejem?

Řada přípravků na vlasy s kokosovým olejem obsahuje také další rostlinné výtažky, které jsou do směsi přimíchány ve správném poměru. Pravidelné používání těchto přípravků pak posiluje vlasy a vlasové kořínky v pokožce hlavy a zmírní vypadávání a lámání (poškozování) vlasů.

Proč se kokosový olej používá na vlasy?

Kokosový olej proniká hluboko do vlasových folikulů a udržuje vlasy přirozeně "vlhké" po dobu až několika hodin. Kokosový olej totiž příliš nevysychá ani se neodpařuje. Vitamín E, který je v kokosovém oleji obsažený, navíc vlasům pomáhá udržovat vlhkost a dodávám jim zdravý vzhled a jemnost.

Související příspěvky: