Může Coca-Cola pomoci při onemocnění trávicího traktu?

Obsah

Může Coca-Cola pomoci při onemocnění trávicího traktu?

Může Coca-Cola pomoci při onemocnění trávicího traktu?

Ačkoliv to může být překvapující, při lehčích onemocněních trávicího traktu může být Coca-Cola použita jako zdroj rychlé a lehce vstřebatelné energie a fosforu. Kyselina fosforečná může být nápomocná při rozkladu hůře stravitelných částí potravy. 2. Je pro nás Coca-Cola a další podobné nápoje významným zdrojem kofeinu?

Kdo je nejlepší sacharidový sirup Coca-Cola?

Sacharóza, glukózo-fruktózový a fruktózo-glukózový sirup, kdo se v tom má vyznat? Pokud se podíváme na tabulku nutričních hodnot u "ne-light" verze Coca-Coly, na první pohled nás zaujme vysoký obsah sacharidů, kterých je ve 100 ml obsaženo celých 11,2 gramů.

Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Ačkoliv se 99 % naší populace shodne na tom, že pití Coca-Coly a dalších slazených nápojů nám z výživového hlediska kromě rychle využitelné energie nic nepřináší, jejich spotřeba je nadále vysoká. V průměru se u nás podle Českého statistického úřadu pohybuje spotřeba kolem 90 litrů na osobu za rok.

Co je nejlepší surovina pro výrobu Coca-Cole?

Fruktózo-glukózový sirup nebo kyselina fosforečná patří mezi ty suroviny pro výrobu Coca-Coly, které jsou mnohými vnímány jako to nejhorší, co v Coca-Cole můžeme po výživové stránce najít . To je do jisté míry pravda, nicméně mohli bychom při troše snahy najít na Coca-Cole i nějaká pozitiva?

Související příspěvky: