Jaké jsou účinky kokosového oleje?

Obsah

Jaké jsou účinky kokosového oleje?

Jaké jsou účinky kokosového oleje?

Léčivé účinky kokosového oleje 1 Obsahuje kvalitní tuky. Kokos je jeden z nejbohatších zdrojů nasycených mastných kyselin – až 90% z jeho kyselin je... 2 A zároveň nezpůsobuje srdeční problémy. Traduje se, že nasycené mastné kyseliny stojí za srdečními problémy. 3 Zlepšuje hladinu cholesterolu. Další opěvovanou „pravdou“ je, že nasycené tuky stojí za zvýšeným... More ...

Jak použít kokosový olej na zuby?

Kokosový olej můžete používat na čištění zubů namísto běžné zubní pasty nebo jako ústní vodu, která vaše zuby zázračně vybělí. Kromě toho vás chrání před zubním kazem, protože ničí škodlivé baktérie v ústech. V tomto článku se na použití kokosového oleje na zuby podíváme podrobněji, včetně odkazů na relevantní vědecký výzkum.

Co je kokosový olej?

Kokosový olej je jedlý olej získávaný z dužiny kokosového ořechu, která je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů nasycených tuků. Nicméně kokosový olej je unikátní v tom, že je prakticky celý tvořený mastnými kyselinami se středně dlouhým řetězcem (MCTs).

Proč kokosový olej zlepšuje zubní plak?

Toto zjištění ukazuje, že kokosový olej dokáže opravdu podstatně zredukovat zubní plak a zánět dásní. Shrnutí: Vyplachování úst kokososvým olejem pomáhá snižovat zubní plak, díky likvidaci škodlivých baktérií v ústech. Používání kokosového oleje jako ústní vody také pomáhá zmírnit zánět dásní.

Související příspěvky: