Co může způsobit tuhý spojkový pedál?

Obsah

Co může způsobit tuhý spojkový pedál?

Co může způsobit tuhý spojkový pedál?

Za tuhý spojkový pedál občas může střed pouzdra ložiska, který je nutné vyčistit a namazat. Sešlápnete-li spojkový pedál na maximum a ozve se kovový zvuk a navíc máte potíže s řazení, je příčinou příliš velká vzdálenost pro rozepnutí spojky.

Co se děje na spojkovém pedálu?

Vibrace na spojkovém pedálů značí poškozené a ohnuté prsty talířové pružiny. V tomto případě je nutná výměna spojky a kontrola lícování převodovky. Pokud se spojkový pedál pohybuje nerovnoměrně nebo vázne, je opotřebované nebo poničené pouzdro spojkového ložiska, které vyžaduje výměnu.

Jak opravit spojkový pedál na převodovce?

V tomto případě je nutná výměna spojky a kontrola lícování převodovky. Pokud se spojkový pedál pohybuje nerovnoměrně nebo vázne, je opotřebované nebo poničené pouzdro spojkového ložiska, které vyžaduje výměnu. Je-li pedál naopak tuhý a skřípe, pak je doporučeno vyčisti a promazat všechny části ovládání spojky správným mazivem.

Co je spojka a pedál v autě?

Jednou z důležitých, a občas také problematických, součástí v autě je spojka a spojkový pedál. Podívejme se nyní, jaké problémy vás mohou překvapit, a jak nejlépe si s nimi poradíte. Níže uvedené informace slouží pro lepší orientaci, a pokud nepatříte mezi zručné mechaniky, řešení závady raději přenechejte servisu.

Související příspěvky: