Co je kokosový olej?

Obsah

Co je kokosový olej?

Co je kokosový olej?

Kokosový olej je jedlý olej získávaný z dužiny kokosového ořechu, která je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů nasycených tuků. Nicméně kokosový olej je unikátní v tom, že je prakticky celý tvořený mastnými kyselinami se středně dlouhým řetězcem (MCTs).

Jak použít kokosový olej na zuby?

Kokosový olej můžete používat na čištění zubů namísto běžné zubní pasty nebo jako ústní vodu, která vaše zuby zázračně vybělí. Kromě toho vás chrání před zubním kazem, protože ničí škodlivé baktérie v ústech. V tomto článku se na použití kokosového oleje na zuby podíváme podrobněji, včetně odkazů na relevantní vědecký výzkum.

Jak dát kokosový olej do úst?

Na druhou stranu, stačí dát kokosový olej pevný do úst, kde nakonec bude tát, protože teplota v ústech bude dostatečná k roztavení do kapaliny. Vhodné je mlgat olej ráno, po probuzení, a poté, co jste vypili 1 litr teplé citronové vody, která pomůže odplavit toxiny z noci.

Nepřehánějte kokosový olej na smažení?

Nepřehánějte, rozhodně není kokosový olej vhodný na nějaké dlouhodobé smažení. Měli byste se držet svých vlastních zkušeností a na úvod řídit heslem: méně je více. Pokud to totiž přeženete, můžete pocítit zejména střevní problémy.

Související příspěvky: