Jaká je maximální rychlost vozidel v obci?

Obsah

Jaká je maximální rychlost vozidel v obci?

Jaká je maximální rychlost vozidel v obci?

Obecně platí, že v obci smí vozidlo jet maximálně rychlostí 50 km/h. Po dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, která prochází obcí, je možné jet rychlostí 80 km/h. To ovšem platí pouze v případě, že místní dopravní značení nepřikazuje rychlost jinou.

Kdy začnete překročení rychlosti 40 km/h?

S nejvyšší sazbou počítejte při překročení povolené maximální rychlosti o 40 km/h, resp. 50 km/h mimo obec. Tento přestupek vás bude stát odebrání řidičského průkazu na 6 až 12 měsíců a k tomu vám bude připočítáno 5 trestných bodů.

Jaká je pokuta za překročení rychlosti?

Pokuta za rychlost. Snad každý z nás někdy překročil alespoň trochu rychlost. Za malé překročení rychlosti nám nehrozí žádný trestný bod. Často se řeší domluvou. Na místě můžeme být pokutováni do 1000, ve správním řízení nám pak může být uložena pokuta mezi 1500 do 2500 Kč. Záleží na tom, na jak přísné policisty narazíte.

Jaká je naměřená rychlost vozidla?

Částka je stanovena podle naměřené rychlosti vozidla po odečtení tolerance radaru, která 3 km/h od skutečně naměřené rychlosti. Při rychlosti nad 100 km/h se odečítají 3% ze skutečně naměřené rychlosti.

Související příspěvky: