Jak dlouho mohou králíci jíst syrové brambory?

Obsah

Jak dlouho mohou králíci jíst syrové brambory?

Jak dlouho mohou králíci jíst syrové brambory?

Syrové brambory mohou být zavedeny do stravy malého králíka od čtyř měsíců. Kořenové řezy se přidávají do obvyklého jídla. Pokud zvíře odmítne jíst, můžete to zkusit znovu za 2-3 týdny. V zimě králíci jedí syrové brambory snadněji než v létě, protože je zde nedostatek šťavnatého krmiva.

Proč králíci jedí syrové brambory?

V zimě králíci jedí syrové brambory snadněji než v létě, protože je zde nedostatek šťavnatého krmiva. Také tato zelenina je vhodnější, pokud je dieta špatná nebo voda v pijáku je mimo vodu.

Proč syrové brambory způsobují trávení?

Syrové brambory pravděpodobně způsobují problémy s trávením a mohou obsahovat více antinutrientů a škodlivých látek. Obsahují však vyšší množství vitamínu C a škrobu, což může být přínosem pro naše zdraví. Ve skutečnosti mohou být jak syrové, tak i vařené brambory užívány jako součást zdravé výživy.

Potřebujete-li brambory pro králíky?

Chcete-li zavést do stravy brambory pro králíky, které jdou do kmene, musíte být opatrní, protože extra váha bude překážkou pro páření. Vařené brambory jsou však užitečné pro kojící a těhotné ženy. Přispívá k tvorbě a procesu laktace a zlepšuje kvalitu mléka.

Související příspěvky: