Co je pomerančová kůra?

Obsah

Co je pomerančová kůra?

Co je pomerančová kůra?

Pomerančová kůra totiž obsahuje velké množství vlákniny, která pomáhá regulovat činnost střev a vyprazdňování. To vám umožní dostat z těla ven toxiny a škodlivé odpadní látky, což poztivně působí na potlačení tvorby pupínků (akné).

Jak použít pomerančovou kůru?

Pomerančovou kůru můžete také využít v domácnosti, zejména pro čištění nebo pro odstranění zápachu. Je také velmi účinným odpuzovačem hmyzu, zejména molů, mravenců a komárů. Pomerančová kůra obsahuje limonen, což je cyklický uhlovodík patřící mezi terpeny.

Jak použít pomerančovou kůru v kosmetice?

Pomerančovou kůru můžete k péči o pokožku využívat buď ve formě prášku, který získáte ze sušené kůry nebo přímo v nativní (nesušené formě). Předtím než si popíšeme jednotlivé způsoby použití pomerančové kůry v kosmetice je nutné vzít na vědomí, že ne všechny pomeranče v obchodech jsou vhodné pro použití v kosmetice.

Jak vyrobit prášek z pomerančové kůry?

Jak vyrobit prášek ze sušené pomerančové kůry? 1 Kůru z oloupaných pomerančů zbavte bílé vláknité části na vnitřním povrchu. Následně kůry dobře umyjte v teplé... 2 Připravenou a umytou pomerančovou kůru rozprostřede na plochý pekáč nebo tác a dejte usušit na slunečné místo. Za... 3 Po usušení pomerančovou kůru rozdrťe na prášek. Můžete pomerančovou kůru nastrouhat, nebo jí... More ...

Související příspěvky: