Které jsou infekční nemoci psů?

Obsah

Které jsou infekční nemoci psů?

Které jsou infekční nemoci psů?

Mezi infekční nemoci psů, proti nimž se dnes běžně očkuje, patří vzteklina, leptospiróza, parainfluenza, parvoviróza, psinka a infekční zánět jater.

Co jsou psí nemoci?

Psí nemoci 1 Nemoci psů. Nemoci trávicího ústrojí – zánět sliznice dutiny ústní, zubní kámen, zubní kaz, zánět mandlí, zánět žaludku,... 2 Zánět očí. Zánět spojivek, zánět víček a zánět třetího víčka patří u psů k velmi frekventovaným onemocněním. 3 Červené ve slabinách. Kopřivka je toxicko-alergické onemocnění charakteristické rychlým vznikem svědivých edematózních... More ...

Jaké jsou příznaky nemoci u psů?

Příznaky nemoci u psů 1 Teplota – zdravý pes má čenich studený a vlhký. Změnu teploty poznáte právě podle čenichu, při horečce je suchý, horký a může být i rozpraskaný. ... 2 Nechutenství – nemocný pes zpravidla nemá velkou chuť k jídlu, dokonce potravu může odmítat, a to je opravdu varovný signál, který by vás měl neprodleně přivést na veterinu. 3 Dech – dušnost, sípání nebo velmi rychlý dech je dalším z příznaků některé psí nemoci, například nachlazení nebo otočení žaludku.

Související příspěvky: