Jaké jsou dračince?

Obsah

Jaké jsou dračince?

Jaké jsou dračince?

Dracény neboli dračince (Dracaena) se u nás již dlouhou dobu řadí mezi velmi oblíbené nenáročné pokojové rostliny. Tyto vždyzelené a vytrvalé rostliny pocházejí z tropických oblastí střední Afriky, několik druhů také z jižní Asie a střední Ameriky.

Jak se množí dračince?

Dračince se množí vrcholovými nebo stonkovými řízky bez vrcholu, které zakořeňují v malých květináčích (na konci března). Nevýhodou tohoto množení je malý počet takto získaných rostlin. Tyto druhy v pokojových podmínkách nekvetou a také není vhodné dracaeny množit semenem. Spodní teplota musí být při množení vysoká (alespoň 22°C).

Jak rozmnožovat dracenu?

Dracenu rozmnožujeme řízkováním z kmínku (z kmínkových řízků), a to na jaře. Řízky by měly být dlouhé alespoň 10 cm. Necháme je zakořenit ve směsi rašeliny a písku, čili v chudším substrátu, a necháme je na teplém místě. Do substrátu je zapíchneme svisle.

Jak pěstovat dracenu?

Jak pěstovat dracenu, aby nás přerostla 1 Substrát, zálivka a hnojení. Draceně stačí běžný rašelinový substrát bohatý na humus a přesazujeme ji vždy na jaře, tedy... 2 Dracena – chemická laboratoř a psycholožka. Draceny jsou schopné (stejně jako i některé další druhy rostlin) snižovat... 3 Rozmnožování draceny. Dracenu rozmnožujeme řízkováním z kmínku (z kmínkových řízků), a... More ...

Související příspěvky: