Kde najdete přírodní vitamíny pro psy?

Obsah

Kde najdete přírodní vitamíny pro psy?

Kde najdete přírodní vitamíny pro psy?

Přírodní vitamíny pro psy Najdete je v syrových potravinách, jako je ovoce, zelenina, maso, vejce, obilniny a podobně. Přítomnost těchto vitamínů je vázána přímo do struktury dané potraviny, tím pádem jsou chráněny před poškozením nebo zničením oxidací, chladem, teplem nebo slunečním zářením .

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce. Dále obsahuje karotenoidy a tokoferoly, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění ( 19, 20, 21 ).

Jaké zeleniny jsou vhodné psovi?

Ze zeleniny nejsou vhodné kapusta, kedlubny a květák, které působí nadýmavě. Syrové brambory a kořenová zelenina nejsou rovněž vhodné, protože jsou špatně stravitelné - tyto druhy zeleniny podávejte psovi v malém množství a vždy vařené.

Co mají potraviny protizánětlivý účinek?

Zhoršující efekt mají faktory jako stres, nezdravé potraviny a nedostatečná fyzická aktivita. Existuje určité spektrum potravin, které pomáhají bojovat proti zánětlivému procesu. Pojďme se tedy nyní podívat na 13 potravin, které mají největší protizánětlivý účinek. Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů.

Související příspěvky: