Jak si vybrat potraviny na trvanlivost?

Obsah

Jak si vybrat potraviny na trvanlivost?

Jak si vybrat potraviny na trvanlivost?

Pak si vybrat potraviny a tekutiny, které nemusíte skladovat v chladu a mají dlouhou trvanlivost. Samozřejmě pak spotřebu občas zkontrolovat, potraviny před skončením trvanlivost spotřebovat a nakoupit čerstvější, opět s co nejdelší trvanlivostí. Podle počtu lidí v domácnosti pak zvolit množství potravin.

Co se týče potravin, které jsou trvanlivé?

Jednostranná volba potravin, kde by chyběla jedna nebo více složek, by se mohla ukázat jak velká chyba. Pokud jste vyloženě na nějaké potravině závislí (čokoláda, káva), určitě ji do zásob zařaďte ve větším množství, pokud je trvanlivá. Určitě je potřeba volit jídla, která si připravíte snadno a rychle.

Kdo je závislí na potravině?

Pokud jste vyloženě na nějaké potravině závislí (čokoláda, káva), určitě ji do zásob zařaďte ve větším množství, pokud je trvanlivá. Určitě je potřeba volit jídla, která si připravíte snadno a rychle. V případě potíží určitě nebude žádoucí tříhodinová příprava pokrmů, kde si spotřebujete polovinu vody.

Jak zkontrolovat trvanlivost potravin?

Samozřejmě pak spotřebu občas zkontrolovat, potraviny před skončením trvanlivost spotřebovat a nakoupit čerstvější, opět s co nejdelší trvanlivostí. Podle počtu lidí v domácnosti pak zvolit množství potravin. U tekutin tedy počítat minimálně s 2 litry tekutin na osobu na den a to pouze k hydrataci.

Související příspěvky: