Kdo má více vitamínu C než pomeranče?

Obsah

Kdo má více vitamínu C než pomeranče?

Kdo má více vitamínu C než pomeranče?

Tento článek vám přináší informace o 12 druzích ovoce a zeleniny, které obsahují více vitamínu C než pomeranče. Většina lidí má vitamín C spojený především s citrusovými plody, zejména s pomeranči.

Co je vitamín C v ovoci a zelenině?

Měli bychom ho proto užívat každý den v dostatečném množství, abychom nastartovali naší imunitu a zajistili si tak lepší ochranu před chřipkou a nachlazením. Tento článek vám přináší informace o 12 druzích ovoce a zeleniny, které obsahují více vitamínu C než pomeranče.

Co se týče vitamínu C?

Výzkumy potvrzují, že konzumace papáji pomáhá s uvolněním ucpaných dutin, dodává pokožce ztracený lesk a posiluje kosti. V jedné hrsti papáji se nachází asi 88 mg vitamínu C. Hrstička jahod tělu dodá asi 85 mg vitamínu C. Navíc jahody obsahují foláty a další látky, které pomáhají udržovat zdravé srdce.

Jaké jsou nejlepší zdroje vitamínu C?

Nejlepší zdroje vitamínu C 1 Australské kakadu švestky. Kakadu švestky (lat. Terminalia ferdinandiana) jsou superpotravinou z Austrálie – obsahují cca 100krát více vitamínu C než pomeranče. 2 Acerola. Acerola je také označována jako tropická třešeň. Jen polovina šálku červených třešní Aceroly (Malpighia emarginata) dodává až 822 mg vitamínu C neboli 913% DDD (doporučené denní dávky). 3 Šípky. Šípky jsou malé, sladké plody (šípek je vlastně označení pro plod růže). A jsou doslova nabité vitamínem C.

Související příspěvky: