Jaké jsou první příznaky zánětu močových cest?

Obsah

Jaké jsou první příznaky zánětu močových cest?

Jaké jsou první příznaky zánětu močových cest?

Mezi první příznaky zánětu močových cest (odborně cystitidy) patří bolest podbřišku a bederní oblasti, časté močení, jež provází pálení a řezání. Někdy se může přidat i zvýšená teplota a krev v moči. To už je nejvyšší čas zamířit k lékaři.

Jaké jsou léky na zánět močového měchýře?

Jedlá soda nebo brusinky. Tipy na domácí léčbu také doporučují při zánětu močového měchýře každý den vypít skleničku vody s rozpuštěnou lžičkou jedlé sody. Ta totiž snižuje kyselost moči, a tím pádem se sníží pálení při močení. Oblíbeným lékem na zánět jsou také brusinky.

Co znamená hyperaktivní močový měchýř?

Hyperaktivní močový měchýř, někdy označovaný jako dráždivý měchýř, obvykle znamená, že přes den i v noci potřebujete močit velmi často. Pamatujte, že běžné je vyprázdnit močový měchýř 4–8krát denně. Hyperaktivní močový měchýř je běžnější u starších lidí a žen.

Proč dochází k zánětu močového měchýře?

Zánět močového měchýře: 4 rady, jak ho vyléčit přírodní cestou 1 Proč zrovna vy. Důvody, proč k onemocnění dochází, jsou různé, může to být oslabená imunita, bakteriální infekce... 2 Zvyšte příjem tekutin. Někteří lidé si pitný režim nehlídají a i to může být jeden z důvodů oslabeného močového měchýře. 3 Pozor na cukry, raději sáhněte po vláknině. Když trpíte na chronický... More ...

Související příspěvky: