Kdo je dobrým zdrojem vitamínu E?

Obsah

Kdo je dobrým zdrojem vitamínu E?

Kdo je dobrým zdrojem vitamínu E?

Opravdu dobrým zdrojem vitamínu E jsou oleje, margaríny, ořechy, semena, a listové zelenina (špenát, hlávkový salát). Vitamín E najdeme především v obilovinách i dalších potravinách. Jako doplněk stravy se vitamín E nedoporučuje pro lidi, kteří užívají léky na ředění krve. Proto je vhodné se nejprve poradit s lékařem.

Co jsou vitamíny B?

Vitamíny B. Mezi vitamíny B patří thiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kyselina pantotenová (B5), B6, biotin (B7), kyselina listová (B9) a B12. Všechny tyto vitamíny pomáhají procesu získávání energie z jídla pro naše tělo a také tvorbě červených krvinek.

Co se týká vitamínu B v potravinách?

Vitamín B v potravinách zničí var i mražení 1 Nedostatek vitamínu B se projeví na kůži, náladě i fungování paměti. Cítíte se unavení a slabí? ... 2 Rostlinné i živočišné zdroje vitamínu B. Co se týká rostlinných zdrojů, spolehlivým dodavatelem jsou ořechy a semena, které obvykle obsahují největší množství vitamínů skupiny B. ... 3 Vitamíny jsou citlivé na teplotu, var a mražení jim nesvědčí. Pro zachování přínosu vitamínů je důležité správné zacházení s potravinami. ...

Kde se vyskytují vitamíny a?

V přírodě se vyskytují dva různé typy vitamínu A. Jeden se vyskytuje v živočišných produktech, jako je vejce, maso, mléko, sýry, smetana, játra, ledviny, tresky a rybí tuk, drůbež či mléčné výrobky. Nicméně, všechny tyto zdroje - kromě odstředěného mléka, který je obohaceno o vitamín A - mají vysoký obsah nasycených tuků a cholesterolu.

Související příspěvky: