Jak funguje pravidlo podmíněného formátování?

Obsah

Jak funguje pravidlo podmíněného formátování?

Jak funguje pravidlo podmíněného formátování?

Pravidlo podmíněného formátování funguje dynamicky a vyhodnocuje se při každém zápisu do buňky. Do jedné buňky nebo oblasti je možné zadat i více formátovacích pravidel. Pro vytvoření podmíněného formátování označíte buňku nebo oblast a na kartě Domů klepnete na tlačítko Podmíněné formátování.

Jak nastavit formátování diskové jednotky?

Pro pevné disky byste ale v novějších Windows vždy měli volit systém NTFS, který nabízí rychlejší přístup k datům a pokročilé možnosti bezpečnosti. V nastavení podrobností formátování diskové jednotky kromě jiného můžete zvolit také položku Rychlé formátování, které má některá svá specifika.

Kde použít formátování písma?

Na pravém panelu v části Formát vyberte písmo, velikost písma a další možnosti formátování. Můžete také použít rozšířené možnosti formátování, jako jsou řádkování, mezery mezi znaky, vodorovné měřítko, tloušťka tahu a barva.

Jak zahajovat formátování systému Windows?

Formátování zahajte stisknutím tlačítka Spustit. Ještě před zahájením formátování vám systém Windows může prostřednictvím jednoduché roletové nabídky Systém souborů dát na výběr, zda si disk přejete naformátovat s formátem souborů FAT32 nebo NTFS.

Související příspěvky: