Jaké potraviny obsahují nasycené tuky?

Obsah

Jaké potraviny obsahují nasycené tuky?

Jaké potraviny obsahují nasycené tuky?

Potraviny, které obsahují hlavně nasycené tuky (jako je například máslo) jsou při pokojové teplotě většinou v pevném skupenství, zatímco potraviny, které obsahují hlavně nenasycené tuky (jako je například olivový olej) jsou při pokojové teplotě ve skupenství kapalném. Stejně jako ostatní tuky, i nasycené tuky obsahují 9 kalorií na gram.

Co jsou nasycené tuky?

Stejně jako ostatní tuky, i nasycené tuky obsahují 9 kalorií na gram. Shrnutí: Nasycené tuky jsou tuky, které obsahují vysokou koncentraci nasycených mastných kyselin, které neobsahují žádnou dvojnou vazbu. Nasycené tuky jsou při pokojové teplotě obvykle v pevném skupenství.

Co jsou potraviny bohaté na nasycené tuky?

Proto na tyto tuky nemůže být navázán maximální možný počet atomů vodíku a říkáme jim nenasycené. Mezi potraviny bohaté na nasycené tuky patří maso, slanina, plnotučné mléčné výrobky, jako jsou máslo nebo smetana, kokosový olej, palmový olej nebo hořká čokoláda.

Které potraviny obsahují zdravé tuky?

Tabulky: Které základní potraviny obsahují zdravé tuky? 1 Ryby. 2 Mořské a ostatní řasy. 3 Oříšky a suché plody. 4 Semínka. 5 Sója, sójové výrobky a ostatní náhražky masa. 6 Ostatní luštěniny. 7 Mléko a mléčné výrobky. 8 Vejce. 9 Zelenina a ovoce. 10 Ostatní. More ...

Související příspěvky: