Jak utěsnit hlavu motoru?

Obsah

Jak utěsnit hlavu motoru?

Jak utěsnit hlavu motoru?

1. Povrch částí motoru (hlava motoru/blok motoru), které utěsňujeme, musíme dokonale očistit, odmastit, odstranit zbytky silikonu a těsnění. 2. Otvory se závity pro šrouby upevňující hlavu motoru musíme vyčistit od oleje a dalšího znečištění. Dále je třeba zkontrolovat, jestli není poškozený závit a vyzkoušet lehkost našroubování. 3.

Jak se zbavit těsnění hlavy motoru?

Těsnění hlavy motoru usadit na blok motoru (bez dalších těsnících materiálů). Musíme dávat velký pozor, aby nedošlo k poškození samotného těsnění. 5. Nasadit hlavu motoru 6. Šrouby hlavy motoru

Co je funkční hlava motoru?

Funkční hlava motoru je důležitou součástí, bez které se pojízdné auto, které má mít dobrý výkon, rozhodně neobejde. Jak postupovat v případě, kdy nechceme svěřit auto do rukou opravářům servisu?

Jaké jsou opravy spojené s hlavou motoru?

Při jakékoliv opravě spojené s hlavou motoru by mělo dojít k povrchovému očištění a osušení. Ventily bude následně nutné přebrousit nebo zafrézovat, a to obě dosedací plochy. Konečné broušení provádíme pomocí brusné pasty. Pro kompletní výměnu ventilů se rozhodneme v případě, kdy došlo k závadě především na základě namáhání a opotřebovanosti.

Související příspěvky: