Jaká je svorka kontaktu baterie?

Obsah

Jaká je svorka kontaktu baterie?

Jaká je svorka kontaktu baterie?

Svorka kontaktu baterie MÍNUS (HERTH+BUSS... Svorka slouží k propojení baterie s elektroinstalací vozidla a dalších zařízení s baterií. Tato svorka patří na záporný pól baterie. Výrobce: Herth+buss elparts Materiál: Mosaz Povrch: pocínováno Průměr pólu baterie: 15,9mm Maximální průměr přívodního vodiče: 70mm2 Číslo dílu: 52285051

Co znamená samovybíjecí efekt baterie?

V dnešním článku si přiblížíme jak správně skladovat jednotlivé typy elektrochemických článků (baterií). Povíme si, co se například stane s Vaší aku-vrtačkou, když ji delší dobu nevyužíváte. Bude popsáno co znamená samovybíjecí efekt a jak se projevuje u jednotlivých technologií baterií. Jak se projevuje samovybíjecí efekt?

Jaká je hodnota samovybíjení baterie?

Hodnota samovybíjení se udává v procentech. Tato hodnota nám tedy řekne, kolik procent z kapacity baterie bude za měsíc vybito. Nejběžněji využívanými zdroji elektrické energie pro malé spotřebiče jsou tzv. primární články, lidově řečeno „tužkové baterie“.

Co se týče plně nabít baterie?

Proto se zde doporučuje pro delší skladování baterii plně nabít. Uvádí se, že niklová technologie by neměla mít vliv na životnost baterií. Všeobecně se ovšem nedoporučuje, aby napětí kleslo pod hodnotu 1,0 V na článek. Jedná se o nejmodernější technologii článků (baterií).

Související příspěvky: