Co se stane ve zkušební době?

Obsah

Co se stane ve zkušební době?

Co se stane ve zkušební době?

Konec ve zkušební době. Ve zkušební době může zaměstnavatel i zaměstnanec pracovní poměr snadno a rychle ukončit, bez vysvětlování. V obou případech je ale nutné udělat to písemně. Rozhodně nestačí bouchnout do stolu a říct šéfovi, že už vás v práci neuvidí.

Jak dát ve zkušební době výpověď?

Jak dát ve zkušebce výpověď? Zkušební doba je určená k tomu, aby se zaměstnanec se zaměstnavatelem vzájemně oťukali, zkusili, jestli jim to spolu bude klapat – když se ukáže, že ne, může jeden nebo druhý pracovní poměr bez vysvětlování okamžitě ukončit.

Kdy skončí zkušební doba?

Pokud zaměstnanec ve zkušební době onemocní, zkušební doba se prodlužuje o neodpracovaný čas. Uveďme si pro názornost příklad z praxe. Zaměstnanec nastoupí do práce 1. ledna a je s ním písemně sjednána tříměsíční zkušební doba. V únoru pracovník na měsíc onemocní. To způsobí, že mu zkušební doba skončí ...

Co teď v zkušební době onemocní?

Nemoc ve zkušební době. Co teď? Pokud zaměstnanec ve zkušební době onemocní, zkušební doba se prodlužuje o neodpracovaný čas. Uveďme si pro názornost příklad z praxe. Zaměstnanec nastoupí do práce 1. ledna a je s ním písemně sjednána tříměsíční zkušební doba. V únoru pracovník na měsíc onemocní.

Související příspěvky: