Proč pití ledové vody zlepšuje srdeční tep?

Obsah

Proč pití ledové vody zlepšuje srdeční tep?

Proč pití ledové vody zlepšuje srdeční tep?

Pití ledové vody posílá chlad přímo podél páteře a míchy do tělní dutiny. Vaše tělo bude zběsile pracovat na tom, aby vodu ohřálo, ale mezitím nervová soustava zpomalí srdeční tep jako preventivní opatření proti poklesu teploty.

Proč je pití ledové vody lepší než 37°C?

Pití ledové vody posílá chlad přímo podél páteře a míchy do tělní dutiny. Vaše tělo bude zběsile pracovat na tom, aby vodu ohřálo, ale mezitím nervová soustava zpomalí srdeční tep jako preventivní opatření proti poklesu teploty. Naše tělo moc neumí využít vodu chladnější než 37°C.

Co může ledová voda vyvolat?

Ledová voda může vyvolat přesně stejnou reakci ve vašem těle, shora, zdola, jelikož chladí mnoho citlivých nervových zakončení podél páteře. Ty pak posílají bolest do hlavy, rozechvějí vás, případně vás bolí tělo.

Proč pití studené vody?

Ale není to voda, čeho bychom se měly bát – naštěstí je pití vody stále tak bezpečné, jak jen může být. Pes je zakopaný ve velmi nízké teplotě vody, která může natropit pořádnou neplechu v našem těle a přivodit různé nepříjemné zážitky. Pití studené vody může podráždit váš žaludek. Chlad je totiž protizánětlivý a způsobuje zúžení cév.

Související příspěvky: