Jaké jsou odpovědnosti zaměstnavatele za věcnou škodu?

Obsah

Jaké jsou odpovědnosti zaměstnavatele za věcnou škodu?

Jaké jsou odpovědnosti zaměstnavatele za věcnou škodu?

Náležitosti odpovědnosti zaměstnavatele zaměstnanci za věcnou škodu při odvracení škody tedy jsou: 1 věcná škoda, která vznikla při odvracení škody hrozící zaměstnavateli, nebo nebezpečí ohrožující život nebo zdraví a... 2 neodkladný zákrok zaměstnance, který je přiměřený okolnostem, 3 kauzální nexus, který se týká vzniku věcné škody či účelně vynaložených nákladů a plnění... More ...

Jak se podává oznámení o skončení zaměstnání?

Oznámení o skončení zaměstnání u zaměstnání malého rozsahu se podává až po skončení doby zaměstnání, nikoli po skončení účasti na pojištění. U zaměstnanců činných na základě dohody o provedení práce se podává Oznámení o skončení zaměstnání až po uplynutí doby, na kterou byla tato dohoda sjednána.

Kdo může dát výpověď zaměstnanci?

Výpověď dává buď zaměstnanec, nebo zaměstnavatel. Ačkoliv se jedná o jednostranné ukončení pracovního poměru, je třeba zachovat určitá pravidla stanovená zákonem. Výpověď musí být doručena v písemné podobě a zaměstnavatel může dát výpověď zaměstnanci pouze z přesně stanovených důvodů, jako je nadbytečnost.

Může zaměstnanec k okamžitému ukončení přistoupit na vrub zaměstnavateli?

Zaměstnanec k okamžitému ukončení může přistoupit taktéž ve dvou případech, navíc mu náleží i mzda za dobu hypotetické výpovědní lhůty. Důvodem jsou právě podmínky, za kterých lze takto poměr ukončit, protože ty zaměstnanec není schopen ovlivnit a padají tak na vrub zaměstnavateli:

Související příspěvky: