Jaké jsou elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné použití?

Obsah

Jaké jsou elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné použití?

Jaké jsou elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné použití?

Dne 25.10.2015 jsem odeslal dotaz na Ministerstvo práce a sociálních věcí, jakožto orgán vydávající Vyhl. 73/2010Sb. Dotaz zněl: Patří mezi vyhrazená elektrická zařízení dle Vyhl. 73/2010Sb rovněž elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné použití (např. lednice, počítače, monitory, varné konvice, vrtačky apod.)?

Které jsou vyhrazené elektrické spotřebiče?

Patří mezi vyhrazená elektrická zařízení dle Vyhl. 73/2010Sb rovněž elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné použití (např. lednice, počítače, monitory, varné konvice, vrtačky apod.)? Odpověď z ministerstva:

Jaká je průměrná spotřeba elektřiny za rok?

V domácnostech vybavených běžnými domácími spotřebiči, elektrickým sporákem a ohřívačem vody dosahuje roční spotřeba elektřiny až 5 000 kWh. Z toho činí spotřeba elektřiny na přípravu teplé užitkové vody 1 200 kWh, což představuje 24 % z celkové potřeby elektřiny za rok.

Co přesně definuje norma pro elektrický spotřebič?

Definuje nějaká norma co přesně se rozumí pojmem "elektrický spotřebič"? Řešíme problém podle jaké normy posuzovat prodlužovací přívod který mimo vidlice a zásuvek obsahuje spínač a ukazatel zatížení.

Související příspěvky: