Jaké je rozhodnutí o odvolání z funkce jednatele?

Obsah

Jaké je rozhodnutí o odvolání z funkce jednatele?

Jaké je rozhodnutí o odvolání z funkce jednatele?

Rozhodnutí o odvolání z funkce jednatele je účinné dnem, kdy bylo přijato. Nerozhodne-li valná hromada jinak, zaniká funkce okamžitě. Výjimku tvoří situace, kdy valná hromada rozhodne o odkladu účinnosti rozhodnutí o odvolání na konkrétní datum.

Jak nastínit proces odvolání?

Dovolím si zde nastínit velmi lehce a neprávnicky jak je to s odvolacím řízením. Všichni jsme totiž slyšeli frázi "Tak já se odvolám". Ale protože se většina z nás nesoudí denně (jasně, jsou i tací), většinou netušíme, co takové odvolání znamená a jak se k němu postavit. Zkusme si tedy tímto článkem proces odvolání zcela neprávnicky zarámovat.

Může odvolání odmítnout?

Může odvolání odmítnout - to učiní tehdy, pokud není odvolání přípustné a neodmítl ho již soud prvního stupně. Může napadené rozhodnutí potvrdit - to tehdy, pokud usoudí, že je věcně správné - k tomu musí vnímat, že celý proces proběhl správně a byla dobře vyhodnocena jeho podstata (skutkový stav).

Jak dlouho musí být odvolání podáno?

Od jeho převzetí běží lhůta zase vám - na podání odvolání máte 15 dnů. To je důležitá věc a dobře si ji pohlídejte. Aby bylo vaše odvolání řešeno, musí být totiž podáno včas.

Související příspěvky: