Jak se míchá benzín s olejem?

Obsah

Jak se míchá benzín s olejem?

Jak se míchá benzín s olejem?

Benzín s olejem se vždy míchá před nalitím do stroje v kanystru určeném pro palivo. Obě kapaliny musejí být kvalitní a „čerstvé“, jinak i přes dodržení poměru ředění může dojít k zadírání motoru.

Kdy ředit benzín s olejem?

Proto si vždy poznamenejte, kdy jste benzín s olejem ředili. Směs raději řeďte v menším množství, protože olej postupem času ztrácí svoji účinnost. Obecně platí, že by se neměla používat směs starší půl roku. Podobné pravidlo platí i pro olej samotný, který by neměl být otevřený déle než půl roku, protože se znehodnocuje jeho kvalita.

Co se týká míchání benzínu s olejem?

Zahradní technika s dvoutaktním motorem vyžaduje míchání benzínu s olejem. Týká se to některých typů sekaček, ale také křovinořezů nebo motorových pil. Míchání benzínu s olejem není žádná věda. Musíte jen dávat pozor na poměr míchání obou kapalin. Každý motor si žádá specifický poměr ředění.

Jaký je poměr benzínu s olejem?

Týká se to některých typů sekaček, ale také křovinořezů nebo motorových pil. Míchání benzínu s olejem není žádná věda. Musíte jen dávat pozor na poměr míchání obou kapalin. Každý motor si žádá specifický poměr ředění.

Související příspěvky: