Jak pokračuje banka v přijímání peněžních prostředků?

Obsah

Jak pokračuje banka v přijímání peněžních prostředků?

Jak pokračuje banka v přijímání peněžních prostředků?

Banka pokračuje v přijímání peněžních prostředků na účet a ve výplatách a platbách z účtu na základě příkazů, které jí dal majitel účtu a osoby jím zmocněné. Jestliže se banka hodnověrně dozví, že majitel účtu zemřel, zastaví následujícím dnem ty výplaty a platby z účtu, u kterých majitel účtu stanovil, že se v nich po jeho smrti nemá pokračovat.

Kdo je disponent účtu s peněžními prostředky?

disponent účtu s oprávněním nakládat s peněžními prostředky i po úmrtí majitele účtu Během dědického řízení může notář ustanovit takzvaného správce dědictví. Ten má pak stejná práva jako majitel účtu (včetně zrušení účtu). Správce dědictví může určit majitel účtu již za svého života, a to na základě notářského zápisu.

Jaká je smlouva o běžném účtu?

Smrtí majitele účtu smlouva o běžném účtu nezaniká. Banka pokračuje v přijímání peněžních prostředků na účet a ve výplatách a platbách z účtu na základě příkazů, které jí dal majitel účtu a osoby jím zmocněné.

Co je plná moc udělená majitelem účtu k nakládání s peněžními prostředky na účtu?

Plná moc udělená majitelem účtu k nakládání s peněžními prostředky na účtu jeho smrtí nezaniká, pokud z jejího obsahu nevyplývá, že má trvat pouze za života majitele účtu.

Související příspěvky: