Co se týče poranění svalu?

Obsah

Co se týče poranění svalu?

Co se týče poranění svalu?

Jedná se poranění, kdy tupý náraz zhmoždí sval. Sval se mnohdy ani neporuší, ale poraní se četné kapiláry vedoucí krev do svalu. Vylitá krev vytvoří hematom. Ten tlačí na nervová zakončení ve svalu a v okolních tkáních (objem svalu se pochopitelně při tvorbě hematomu zvětšuje) a to bolí.

Jak uvolnit svalové napětí?

Svalové napětí lze uvolnit pomocí svalové relaxace spolu s duševní očistou. Jedná se o metodu, která je stará skoro celé století. Nazývá se Jacobsonova progresivní relaxace. Metoda vás naučí, jak uvolnit svaly a jak se uvolnit celkově.

Jaké jsou svalové poranění?

Dělení je hodně, ještě bych připomenul jedno podle spolupráce: antagonistické (pracují proti sobě) např. biceps, triceps, a synergické (spolupracují) např. svaly dlaně. Nyní zpět k úrazům. Nejčastější svalové poranění je jeho zhmoždění (kontuse).

Jaké jsou svaly končetin?

Svaly končetin 1 Svaly horní končetiny: Nejznámějšími jsou dvojhlavý a trojhlavý sval pažní. Na předloktí jsou potom natahovače a ohybače... 2 Svaly dolní končetiny: Mezi tyto svaly patří svaly hýžďové a stehenní, z nichž čtyřhlavý sval stehenní je největším... More ...

Související příspěvky: