Jak získat hnojiva čistě přírodního rázu?

Obsah

Jak získat hnojiva čistě přírodního rázu?

Jak získat hnojiva čistě přírodního rázu?

Pokud oba typy smícháte, získáte vysoce záhřevnou směs, jež podpoří růst rajčat, okurek, paprik a dalších náročných zelenin. Tato směs také podporuje vyzrávání kompostů. Kravský hnůj, zvaný také chlévská mrva, je nejpoužívanějším typem hnojiva čistě přírodního rázu.

Jak předávkováním hnojiva trávník spálí?

Předávkováním hnojiva trávník spálíte. Víme, jak se tomu vyhnout! Díky správné dávce kvalitního hnojiva bude váš trávník zdravý a krásný. Získá po zimě ztracenou energii a celé léto bude vizitkou vaší zahrady. (autor: Mountfield)

Jak dlouho vydrží tabletovaná hnojiva?

Přihnojení nevydrží celou vegetaci, účinnost tyčinek je zhruba měsíc, takže musíte přihnojit do podzimu asi pětkrát. Tabletovaná hnojiva jsou výjimečná tím, že se z nich po rychlém startu živiny uvolňují pozvolna. Optimální výživu po startu mají rostliny téměř celé čtvrtletí, později se pomalu uvolňuje draslík a fosfor.

Jaké trávníkové hnojivo použít?

Dobré výsledky má třeba trávníkové hnojivo české firmy Rašelina Soběslav, které se hodí pro okrasné i zatěžované trávníky. Můžete je tak použít i na zahrady, hřiště či parky. Pro rovnoměrné dávkování je dobré použít speciální rozmetač nebo sypací vozík. A pamatujte na to, že trávníku jedno hnojení po zimě nestačí.

Související příspěvky: