Jak dlouho vydrží motýlí keř?

Obsah

Jak dlouho vydrží motýlí keř?

Jak dlouho vydrží motýlí keř?

Dalo by se říct, že motýlí keř stačí po zakoupení jen zasadit a pak už jen čekat na první květy, ale tak tomu úplně není. Životnost motýlího keře se pohybuje kolem 15 let. Před zimou musí každý zodpovědný majitel svou sazenici důkladně zabezpečit proti nadcházejícím mrazům. V opačném případě totiž hrozí částečné vymrznutí rostliny.

Jak bezpečně přezimovat motýl?

Rady pro bezpečné přezimování motýlů. Pokud se o záchranu nalezeného motýla chcete pokusit, co nejšetrněji jej chyťte a opatrně uložte např. do krabice. Tu pak postavte do chladné místnosti (nejlépe sklep nebo nevytápěná půda) či jiného podobného prostoru. Tam se motýl přibližně po půl hodině zklidní a vy jej ...

Kde seženete motýlí keře?

Menší motýlí keře seženete v běžné barvě již za přibližně 40 korun za kus. Výstřednější barevné kombinace a větší rostliny se prodávají za cenu kolem stokoruny. Samozřejmě i zde platí, že hodně záleží na zahradnictví, ve kterém se rozhodnete nakoupit. Stále větší oblibě se těší nákup rostlin na internetu.

Jak dlouho trvá životnost motýlího keře?

Životnost motýlího keře se pohybuje kolem 15 let. Před zimou musí každý zodpovědný majitel svou sazenici důkladně zabezpečit proti nadcházejícím mrazům. V opačném případě totiž hrozí částečné vymrznutí rostliny. Někdo motýlí keř zakrývá chvojím a v mnoha teplejších lokalitách to i stačí, nicméně my doporučujeme levnější a spolehlivější opatření.

Související příspěvky: